Wonen in Bergschenhoek

’t Landhuys ligt aan de rand van het dorp Bergschenhoek. Een prachtige woonplek in de gemeente Lansingerland. Deze charmante plaats biedt een ideale combinatie van rust, natuur en moderne voorzieningen. En is goed bereikbaar!

Een thuis in Lansingerland

In het dorpscentrum bevinden zich de meeste voorzieningen. Er is een breed scala aan winkels, zoals speciaalzaken voor bloemen, boeken, fietsen en dieren. Ook zijn er meerdere boetiekjes waar u kunt winkelen en verschillende horecagelegenheden waar u kunt binnenstappen voor een hapje en/of drankje. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij twee grote supermarkten en ook een HEMA, Kruidvat en Blokker zijn aanwezig in het gezellige centrum van Bergschenhoek. Daarnaast worden er regelmatig evenementen en markten georganiseerd.

Voor sport- en recreatieliefhebbers is er in Bergschenhoek genoeg te doen! Het dorp beschikt over moderne sportfaciliteiten, waaronder een zwembad, tennisbanen en voetbalvelden. Ook is er een golfbaan in de buurt voor de liefhebbers van deze sport.

Groene omgeving dichtbij huis

’t Landhuys wordt omringd door prachtige groene gebieden waar u kunt genieten van de natuur.

Door het bos naar het water

Op slechts 10 minuten fietsafstand bevindt zich het recreatiegebied Hoge en Lage Bergsche bos. Met diverse wandel- en fietspaden door het uitgestrekte bosgebied kunt u genieten van de rust en stilte van de natuur. Bovendien mondt dit gebied uit in de Rottemeren, een schilderachtig gebied met diverse waterpartijen waar u kunt varem, zwemmen en natuurlijk genieten van het uitzicht.

Vergezichten en strand

Op 20 minuten fietsafstand vindt u de Zevenhuizerplas, de ideale plek om te genieten van dagje aan het water.

Er zijn diverse plekken op de wandel- en fietsroutes waar u kunt stoppen met uitzicht over de plas. Perfect om even uit te waaien! Zoekt u liever de gezelligheid op? Fiets dan door naar het strand aan de kant van de wijk Nesselande en schuif aan bij een van de horecagelegenheden op de boulevard.

Vogelspektakel

Als u vanuit Bergschenhoek naar het westen fietst, bereikt u in iets meer dan een half uur de Ackerdijkse Plassen. Een paradijs voor vogelaars. Het gebied staat namelijk bekend om zijn rijke vogelpopulatie inclusief zeldzame en beschermde vogelsoorten.

Bereikbaarheid Bergschenhoek

Auto

’t Landhuys ligt direct aan de N209, die in verbinding staat met de A12, A13 en in de toekomst ook de nieuwe A16. Grote steden zoals Rotterdam, Delft, Den Haag en Zoetermeer zijn via deze wegen in slechts 20 tot 25 minuten bereikbaar met de auto.

 

Openbaar vervoer

Praktisch naast het gebouw bevindt zich een bushalte. Hiermee kunt u reizen naar nabijgelegen steden en andere bestemmingen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het vinden van een parkeerplaats of het navigeren door druk verkeer. Met de bus en metro reist u binnen 30 minuten naar het centrum van Rotterdam.

 

Luchthaven

Via de N209 rijdt u direct naar Rotterdam The Hague Airport. Vanaf ’t Landhuys is dit een rit van zo’n 10 minuten.